Behandelwijze

Voor de behandeling wil ik graag eerst het paard beoordelen aan de hand op een harde ondergrond. Zo kan ik een goed beeld vormen van het paard. Tijdens de behandeling werk ik het liefst in de stal van het paard omdat die daar het best op zijn gemak is

Stapsgewijs masseer ik het gehele paard op 84 punten. De behandeling duurt ongeveer één tot anderhalf uur. Hierbij spoor ik eventuele blokkades op en maak deze los zodat het paard weer vrij kan bewegen. Na de behandeling is het belangrijk dat het paard binnen een uur aan de hand of aan de longeerlijn gecontroleerde beweging krijgt. Dit is belangrijk om de afvalstoffen die zijn vrijgekomen af te voeren.

Vaak kan de dag erna de gewone arbeid weer opgepakt worden of wordt er in overleg een plan opgesteld. Om de ontwikkelingen en de problemen van het paard goed te volgen maak ik na de behandeling evaluatieformulieren zodat we het paard goed in de gaten kunnen houden.

Voor het beste resultaat zijn 3 behandelingen met een tussenpoos van een week nodig. Vaak is dit voldoende om een probleem te verhelpen en kan het paard daarna weer goed functioneren.

Daarnaast is preventieve behandeling mogelijk, bijvoorbeeld door het paard 1 x in de maand een onderhoudsbehandeling te geven. Daardoor blijven de spieren soepel en kunnen eventuele problemen worden voorkomen.

Een Equine Body Worker is nooit een vervanging voor de dierenarts of fysiotherapeut. Ik geef advies en stel geen diagnose, bij twijfel en na overleg zal ik doorverwijzen.