Wie ben ik? Wat doe ik?

 

Mijn naam is Annika Fokkens en woon in Spier (Drenthe). Mijn interesse in beweging en het welzijn van paarden is altijd al groot geweest. Vaak zie en hoor ik om mij heen ruiters die gefrustreerd rond rijden en mopperen dat hun paard niet loopt zoals ze willen.

Veel van deze problemen vinden hun oorsprong bij de bespiering. Al dan niet door interne of externe oorzaken, zoals bijvoorbeeld uitglijden in de wei, vast liggen in de stal, slecht passend zadel of onjuiste voeding. Een paard zal zijn problemen van nature niet snel aangeven maar de bewuste plek compenseren en andere spieren zwaarder en anders belasten. Hierdoor kom je in een vicieuze cirkel: de gevoelige spieren worden ontzien waardoor het paard weer andere gaat aanspreken,deze raken overbelast, totdat het gehele paard stijf en stram is en het rijden helemaal niet meer wil. Op zo’n moment kan ik uw paard weer losmaken en zorgen dat hij al zijn spieren weer goed gaat gebruiken en u samen weer plezier in het werk krijgt.

Hiervoor heb ik in september 2008 in Engeland de opleiding tot Equine Body Worker gevolgd bij Equinenergy Ltd. Daar aan voorafgaand heb ik de opleiding tot humane sportmasseur gevolgd via het NGS (Nederlands Genootschap Sportmassage).

Waarom naar Engeland als in Nederland ook een opleiding is? De opleiding in Engeland bevat veel meer dan alleen maar massage; als Equine Body Worker kijk je naar het gehele paard, de anatomie(bouw), het zadel, het gebit, de huisvesting enzovoort. De oorzaak van spierproblemen is vaak een combinatie van factoren waar ik graag samen met u de oplossing voor vind.

Wilt u weten of ik ook u kan helpen, bel of mail mij gerust voor vrijblijvende informatie!